Doorgaan naar hoofdcontent

Pal card en verhuren van hoogwerker

Wat is een PAL kaart bij het verhuren van een hoogwerker?

Een PAL Card is een hoogwerkerlicentie. Deze wordt uitgegeven door de International Powered Access Federation, een non-profit ledenfederatie die zich inzet voor het promoten van het “veilig werken op hoogte”. Een ieder die met hoogwerkers werkt moet aan kunnen tonen dat zij een adequate bedieningsopleiding hebben gevolgd. De PAL Card (Powered Access License) wordt op vele wereldwijde werklocaties erkend als een bewijs dat de houder ervan op het hoogste niveau is opgeleid. Op verhuur.nl vindt u veel verhuurders die professioneel hoogwerkers verhuren. Er zijn veel werklocaties waar u zonder aantoonbare opleiding geen hoogwerkers mag bedienen. Daarom is de PAL Card zo belangrijk. Het is een bewijs dat iemand op vakkundige wijze is opgeleid in het veilig en effectief bedienen van hoogwerkers. De PAL Card wordt verstrekt door de International Powered Access Federation (IPAF) aan cursisten die bij een erkend IPAF opleidingscentrum de opleiding gevolgd en met succes afgerond hebben.





PAL Card opleidingen

Onovertroffen opleidingen die wereldwijd gerespecteerd worden De enige manier om in het bezit te komen van een PAL Card is het volgen van een opleiding bij een IPAF gecertificeerd trainingscentrum. Wereldwijd zijn er meer dan 400 centra actief. De opleidingen worden altijd gegeven door gekwalificeerde instructeurs die zelf ruime ervaring hebben in het bedienen van hoogwerkers. De opleidingen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk en algemene machine instructie en nemen minimaal een dag in beslag. De opleiding wordt altijd afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Om de hoogwaardige kwaliteit van de opleidingen te garanderen wordt gewerkt in kleine groepen en ons opleidingsmateriaal is beschikbaar in vele talen. Als de opleiding succesvol wordt afgerond ontvangt de deelnemer/ster naast de PAL Card, een certificaat, een logboek en een veiligheidshandleiding waarin de gevolgde opleiding staat beschreven

Wie hebben een PAL Card nodig

De PAL Card is er voor een ieder die incidenteel of regelmatig gebruik maakt van hoogwerkerappratuur.

● IPAF is er van overtuigd dat een basis opleiding onontbeerlijk is

● Naast uw huidige beroep van b.v. installeur, staalconstructeur, schilder etc. verwerft U zodoende nieuwe bekwaamheden.

● Hoogwerkers zijn in principe zo ontworpen dat zij eenvoudig in het gebruik zijn. Niettemin kunnen zij bij onjuist gebruik gevaren opleveren. Het volgen van een adequate bedieningsopleiding waarborgt dan ook een effectiever en veiliger gebruik.

PAF opleidingen helpen iedereen om veilig te werken op hoogte Hoogwerker bedieningsopleidingen voor: • Bedieners • Demonstrateurs • Instructeurs Hoogwerkercategorieen: • Statisch Verticaal • Statisch Boom • Mobiel Verticaal • Mobiel Boom • Geïsoleerde hoogwerkers • Push-around verticals (PAV) • Special machines Opleidingen hefsteigers voor: • Bedieners • Demonstrateurs • Instructeurs • Opbouwers van hefsteigers Andere beschikbare opleidingen: • Gebruik en inspectie van harnassen en veiligheidsgordels • Laden en lossen van hoogwerkers • Hoogwerkers voor managers • Telescopische verreikers met geïntegreerde werkplatforms • Redvoertuigen van de brandweer

als u werkgever bent:

● U bent er van verzekerd dat u voldaan heeft aan uw wettelijke verplichtingen indien uw personeel beschikt over een PAL Card.

● In de ARBO wet is geregeld dat een werkgever verantwoordelijk is voor een gedegen en vakkundige opleiding van zijn werknemers. Volgens de wet moet een hoogwerkerbediener 18 jaar of ouder zijn en aantoonbaar een bedieningsinstructie hebben gehad.

Een IPAF opleiding is een garantie op meer efficiëntie en een hogere productiviteit.
Kenmerken
De PAL Card heeft een geldigheidsduur van 5 jaar en vermeld de datum waarop de kaart is uitgegeven en verloopt, waarna een heropleiding dient te volgen.

De PAL Card geeft aan op welke categorieën hoogwerkers de opleiding heeft plaatsgevonden.

Ook geeft de PAL card aan op welk niveau de houder er van is opgeleid; als bediener, als demonstrateur of als instructeur.

Om misbruik te voorkomen is de PAL Card beveiligd met een holografisch logo alsmede een foto en de handtekening van de houder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

PIAF 660RC een compacte hoogwerker

PIAF 660RC ATN Nederland is de vertegenwoordiging van ATN Plaforms Frankrijk. Hiermee is zij de bron naar de fabriek voor de verkoop van ATN voor de Nederlandse markt. Ze komen nu met een nieuwe machine.  De PIAF 660RC is een masthoogwerker op wielen met een werkhoogte van 6.60m. Deze zeer compacte hoogwerker, met elektro-hydraulische technologie, onderscheidt zich door zijn beperkte afmetingen en gewicht waardoor hij makkelijk door deuren en in de lift kan. ATN is opgericht in 2000 in Tonneins (Frankrijk) met het doel om een nieuw product te ontwikkelen in de markt van hoogwerkers: een masthoogwerker op rupsbanden genaamd PIAF. Verhuren van hoogwerkers De bedenkers hebben een wereldwijde erkende ervaring omdat zij ook achter het ontwerp en ontwikkeling van de Toucan zaten. De Toucan is een masthoogwerker op wielen die was ontwikkeld in begin jaren ’90. Tijdens de 2000’s ATN heeft enkele masthoogwerkers ontwikkelt met verschillende hoogtes, op wielen of rupsbanden.

Je gaat uit maar kan de huur niet betalen

Je gaat uit maar kan de huur niet betalen, is een frase uit een liedje wat we maar niet uit onze gedachten krijgen. Lekker aanstekelijk nummer. Dus we dachten laten we deze songtext ook op onze blog zetten. :)  [Intro: Aisha & Spanker] Je gaat uit maar kan de huur niet betalen (Ah) Zulke dingen doe je Bent met je chick maar blijft naar me staren (Hmm) Zulke dingen doe je Schat, je loopt al veelste lang met die haren (Yeah) Zulke dingen doe je Eerst goedkoop, nu speel je een dame Zulke dingen doe je [Chorus: Aisha & Spanker] Je gaat uit maar kan de huur niet betalen (Ah) Zulke dingen doe je Bent met je chick maar blijft naar me staren (Hmm) Zulke dingen doe je Schatje loopt veelste lang met die haren (Yeah) Zulke dingen doe je Is goedkoop nu speel je een dame Zulke dingen doe je Oh oh ah, Oh oh, Zulke dingen doe je Oh oh ah, Oh oh,Zulke dingen doe je Waarom waarom (oh oh, Zulke dingen doe je) Daga-dang, daga-dang, daga-da Daga-dang, daga-dang, d

Festival tenten veiling

Festival tenten in de veiling Op zoek naar een circustent, festival tent om te huren ? Je kunt er nu ook een aantal aanschaffen in de veiling. Als je goedkoop een  festivaltent, een circustent, of een slaaptrailer, kun je een bod uitbrengen doen bij het veilinghuis Troostwijk.  Veilinghuis Troostwijk bevestigt: “Ons internationaal netwerk is inderdaad één van onze grote troeven. Wij verwachten voor deze online verkoping bijvoorbeeld veel vraag uit Scandinavië, Duitsland en het Oostblok.  Top Tents is tenslotte een grote naam in de sector, met onder andere Tomorrowland als wereldberoemde referentie.” Huurtenten in de veiling Enkele van de topstukken zijn: Rode circustent Een mooie rode circustent met een diameter van 46 meter, de hoogte van deze circustent is circa 20 meter,  zijkant van 4,5 meter en de circustent is uitgevoerd met een met anti-rook ventilatiedak. Deze tent wordt geveild inclusief de zijkanten maar exclusief de pennen om hem vast te zetten in de grond. De vei